Wednesday, 21 March 2018

10:22 pm

Penginapan Menarik dan Exclusive Hanya di Mega Hotel Miri


Penginapan Menarik dan Exclusive Hanya DI Mega Hotel Miri | Assalammualaikum dan Hai semuaa !! Minggu nie merupakan cuti sekolah, so biasanya parent akan ambil kesempatan untuk bercuti dengan keluarga. Mungkin juga anda tengah tercari-cari tempat percutian dan penginapan yang menarik. Apa kata kali ini korang bercuti ke Miri, Sarawak pula. Sebenarnya sis dah selalu balik ke Miri dan kebetulan ayah sis memang berasal dari sini. Next entry sis akan story asal-usul sis pulak yer... !!


Di Sarawak, Miri merupakan bandar kedua terbesar yang juga membawa gelaran “Bandaraya Peranginan”. Kemajuan bandar ini adalah kerana kayanya dengan sumber asli, terutamanya dalam sumber petroleum. Bandar Miri mempunyai atmosfera dan suasana yang cukup damai dan kasual, dipenuhi dengan pelbagai jenis pusat komersial moden namun pada masa yang sama turut mengekalkan nilai dan barangan tradisional setempat. Bandaraya Miri dijangka menjadi sebuah kota yang bergemerlapan sehingga menjajar ke kota-kota lain di pesisir pantai barat utara Borneo.

Selain itu juga, Miri turut digelar sebagai Gerbang Utara / Pintu Masuk Utara ke Sarawak dan menjadi salah satu tarikan pelancongan utama di negeri ini. Miri yang mempunyai banyak aset-aset semulajadinya telah mengagumkan ramai pelancong dari dalam dan luar negara yang datang berkunjung. Hal ini kerana , Miri dikelilingi oleh empat buah taman negara bertaraf antarabangsa yang diiktiraf sebagai tapak warisan UNESCO seperti Gunung Mulu, Gua Niah, Bukit Lambir dan Loagan Bunut.

Bagi mereka yang merancang dan bercadang untuk melancong di Miri Sarawak untuk menikmati keindahan alam semulajadinya atau atas urusan perniagaan, Mega Hotel Miri adalah penginapan terbaik buat anda selepas aktiviti seharian dilakukan. Mega Hotel Miri terletak secara strategik di pusat perniagaan, hiburan dan membeli belah di Bandaraya Miri. Lokasi Hotel ke Lapangan Terbang Miri hanya mengambil masa dalam lima belas minit sahaja. Hotel ini mempunyai 293 bilik tetamu yang menawarkan 8 jenis dekorasi bilik daripada Standard, Superior,  Family Room, Deluxe, Suite Junior, Suite Eksekutif, Suite Pangsapuri dan Suite Presiden mengikut kadar kemampuan masing-masing. Memandangkan kesemua bilik tetamu ini dilengkapi dengan kemudahan moden seperti akses internet, TV LCD skrin rata Multi-Saluran, Peti sejuk mini, pengering rambut dan lain-lain, sis dah tak perlu risau nak curi2 masa update blog sis masa kat sana nanti.





Sis nak cerita lagi pasal Mega Hotel Miri nie.. yang mana hotel ni juga menyediakan tempat yang ideal untuk lunch date (business) ataupun family gathering iaitu Restoran Cina Lotus Court yang terletak di tingkat 4. Di restoran ni, korang boleh menikmati masakan Cina yang sedap dengan gabungan rasa tempatan dalam persekitaran yang indah. Lotus Court boleh menampung sehingga 250 orang dan mempunyai dua bilik makan peribadi. Selain itu, Hotel ini juga menyediakan restoran Chatterbox Coffeehouse yang dibuka seawal jam 5pagi sehingga 12 tengah malam yang mampu menampung seramai 170 orang pada satu masa. Sis pula salah seorang penggemar manisan seperti kek dan roti, kadang-kadang anak-anak sis cepat lapar so, korang boleh je pergi ke The Bakery yang terletak di luar Chatterbox Coffeehouse. The Bakery di buka pada setiap hari dari jam 4 petang hingga 9.30 malam yang mempunyai pelbagai jenis pastri dan harganya berpatutan. Pendek kata, korang tak perlu risau nak cari tempat makan yang halal yang jauh dari hotel.. semuanya ada di sini !!




Bagi lelaki-lelaki maskulin diluar sana yang mementingkan dan menjaga bentuk tubuh badan mereka, anda juga tidak perlu risau kerana hotel ini turut menyediakan kemudahan gim yang dibuka pada setiap hari. Peralatan terkini dalam suasana yang selesa akan membolehkan anda mengekalkan matlamat kecergasan anda, walaupun semasa anda berada di gim biasa anda. Selain itu, antara kemudahan yang paling menarik sudah semestinyalah kolam renang kan? Disinilah tempat untuk anda menenangkan fikiran sambil berehat setelah seharian penat bekerja / berjalan. Kolam renang ini dibuka pada jam 9pagi sehingga jam 7malam. Lantaran itu, disini juga turut menyediakan pusat kesihatan SPA bagi golongan wanita mahupun lelaki. Pusat kesihatan ini menyediakan urutan badan yang menenangkan dan perkhidmatan refleksologi kaki. Kemudahan sauna adalah tersedia untuk memberikan keselesaan maksimum antara minda dan badan. Wow!! sangat menarik kan ?! Dah nak rehat dan bercuti, gunakanlah masa yang ada dengan semaksima yang mungkin, massage tu penting tau !! Kita sebagai wanita kena jaga dalaman dan luaran, terutama bagi sis yang superbusy mommy nie memang sis perlukan massage untuk regangkan urat-urat yang tegang.. sis anggap ini salah satu reward untuk diri sis. Suami sis pun dah alert benda nie so, senang la sikit...


Di samping itu, Mega Hotel Miri turut menyediakan tempahan untuk jamuan serta tempat mesyuarat & acara untuk para tetamunya. Untuk jamuan, mereka menyediakan bilik tarian dengan hiasan yang menarik dan candelier kristal menyajikan suasana yang elegan untuk jamuan sehingga 750 orang dengan ruang pra-fungsi yang mencukupi. Kemudahan terkini yang ditambah ke dewan adalah empat panel skrin LED. Bagi tempahan bilik mesyuarat & seminar, kemudahan persidangan Mega Hotel mempunyai salah satu ballroom terbesar (no view) di bandar dengan kapasiti maksimum 1200 orang di tempat duduk ala-ala teater. Mega 1, 2, 3 dan 4 adalah tempat yang sesuai untuk mesyuarat atau seminar untuk small group dengan kapasiti antara 50-100 orang. Kemudahan mesyuarat dan persidangan termasuklah sistem PA dengan mikrofon dan rostrum, satu unit papan putih dan carta flip. Semuanya dah lengkap !!




Opppsss.. tidak dilupakan juga kepada mereka yang suka berhibur dan bersantai nak hilangkan stress kerja ke.. Mega Hotel Miri menampilkan Skycity Karaoke Lounge iaitu tempat yang sempurna untuk bersantai dan croon lagu-lagu kegemaran anda sambil menikmati pelbagai minuman. Tapi kalau korang nak privasi pula, kot la korang takut suara korang tak sumbeng (sumbang) ker (macam sis), korang boleh je pilih salah satu dari sembilan bilik persendiriannya.



Untuk mendapatkan harga hotel dengan lebih murah, bolehlah book Mega Hotel Miri online di Traveloka. Atau boleh download  Jangan tunggu lagi !! Buatlah tempahan sekarang dan selamat bercuti !! :)

Monday, 19 March 2018

9:00 am

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Assalammualaikum...

Masa sesi blogwalking, ramai pulak kawan2 blog kita yang anjurkan GA.. so, sis pun sambil support sambil menambah bilangan follower.. al-maklum la masih newbie lagi dalam dunia blogger nie..hehe..

Korang pun sama tau !! Kena support jugak sekali !!

GA Hadiah Meletop nie by Lea Azleeya and Friends.. hadiah pun best2..so agak rugi kalau tak join..hehehe

Giveaway ini bermula pada 09 Mac 2018 dan akan berakhir pada 09 April 2018

Syarat penyertaan boleh klik di SINI.. !!



Wish me luck..

- Sekian -

Sunday, 18 March 2018

8:47 pm

Cash Giveaway by FarhanaJafri

Assalammualaikum..

Cash Giveaway by FarhanaJafri yang akan tamat pada 7 April 2018 nie..

Syarat penyertaan hanya follow semua sosial media beliau.. senang jerr...

Jom kita sama2 support rakan blogger kita..

Jangan tunggu lagi.. terus klik di SINI kalau nak join tau !!
Wish me luck..

- Sekian -

Thursday, 8 March 2018

8:57 pm

Giveaway Hi Nona !

Assalammualaikum..

Sempena birthday Nona yang ke (tuttt..tuttt..) secret katanya, hehehe...kita nak ucapkan Happy Birthday untuk awak.. Saya doakan awak semoga panjang umur dan murah rezeki selalu...

Sambil tu jugak jom la kita support GA awak ya... GA nie akan tamat pada 30.08.2018...

Syaratnya pun sangat mudah tau!! klik di SINI ya..  


- Sekian -

Tuesday, 6 March 2018

1:49 pm

SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ

Sunday, 4 March 2018

1:53 pm

PANDUAN MEMILIH WARNA LIPSTIK

Hai dan Assalammualaikum..

Sempena promosi bulan Mac nie, saya kongsikan sedikit panduan memilih warna lipstik yang sesuai untuk anda..

Jangan terlepas untuk grab peluang nie tau!! Lipstick lover...this is for u...and me.. :)

Untuk keterangan lanjut, boleh PM saya melalui whatsapp 


Ind. Beauty Consultant Siti Nurfauzani Idrus

- Sekian -

Saturday, 3 March 2018

6:18 pm

MARCH PROMOTION LIPSTICK BUY 3 FREE 1

Hai dan Assalammualaikum..

Hello Mac... Seperti biasa, setiap bulan akan ada promosi yang terbaik dari Mary Kay..



Untuk bulan nie, MK released Gel Lipstick Semi-Shine yang terdiri dari 9 color yang terkini, fresh dan trendy..


Promosi yang paling best, bila anda beli 3 pcs lipstik anda akan dapat percuma 1 pcs lipstick...berbaloi kan?? Betul nie, tak tipu...

Anda akan rugi jika tidak beli BULAN MAC kerana :-

1. Lipstik nie gabungan gel semi matte lipstik dan shine (sebab tu 'semi-shine' lipstick)..

2.Tahan lama dan tidak mengeringkan bibir

3. Warna lipstik yang fresh, trendy dan shining..

4. Promosi beli 3 percuma 1 hanya untuk bulan nie ajerr...

5. Paling penting.. tidak mengandungi bahan merkuri yang berbahaya dan paling best ia menjaga bibir (tidak menghitamkan bibir)



Jangan terlepas untuk grab peluang nie taau!! Terutama kepada mereka yang penggemar lipstik..

Untuk keterangan lanjut, boleh PM saya melalui whatsapp 


Ind. Beauty Consultant Siti Nurfauzani Idrus

- Sekian -
4:54 pm

Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabs

Assalammualaikum dan salam sabtu...

Wonderful March GA by Raydah Alhabs sempena tuan tanah punya Birthday's month..

Syarat penyertaan sangat mudah dan boleh klik di SINI..


Jemput join dan wish me luck ya...

- Sekian -

Tuesday, 27 February 2018

10:58 am

Giveaway Top Commentator by Atiah Mulkan

Assalammualaikum dan salam selasa..

Selamat bekerja semua..saya baru nak mulakan kerja setelah bercuti semalam.. Jadi, mood nak kerja tue memang agak ke laut selatan sikit...aduiii...

Sementara itu, kita join la GA Top Commentor by Atiah Mulkan..support geng2 blogger..

Syarat penyertaan pun sangat mudah dan ringkas..boleh klik di SINI..


Good luck semua...wish me luck too..

- Sekian -

Tuesday, 20 February 2018

9:02 am

HARD ROCK CAFE DEBUTS ROCK 'N BOWLS AS LATEST MENU INNOVATION

Assalammualaikum..

[ Maaf lambat update.. sis agak sibuk sikit dengan peperiksaan sebelum ini.. ]

Pada 10 Januari yang lalu, Hard Rock telah melancarkan hidangan sempena Tahun Baru dengan bahan yang segar dan lebih beraroma. Bermula 10 Januari yang lalu sehingga 13 Mac 2018, Hard Rock akan meluaskan menu legendanya dan dihidangkan dengan pelbagai Rock N Bowl yang baru, yang mana hidangan nasi biasa diangkat ke peringkat rock star.


Rock'n Bowls Hard Rock yang baru menyediakan tetamu yang mencari untuk mengembangkan palate mereka dengan pilihan lebih beraroma dan memuaskan hati. Senarai penuh Rock'n Bowls  antaranya;-

  Southwest Meatball Bowl 

Brown rice bowl cooked with a blend of Cajun and Southwest seasonings, topped with chicken meatballs, honey sriracha glaze, chili lime cream, grated feta cheese and crispy, seasoned tortilla straws. 


  BBQ Shrimp Noodle Bowl

Rice noodle bowl served with grilled shrimp in an Asian BBQ  sauce mixed with shredded cabbage, sesame soy glaze, sliced green onions, white sesame seeds, freshly squeezed lime juice and fried wontons.


  Chili Lime Chicken Bowl 

Brown rice bowl topped with grilled chili pepper lime chicken, Cajun seasoning, diced avocado, black beans, roasted corn, grated feta cheese, chili lime cream, chopped cilantro and nacho seasoned tortilla straws. 


Apa yang menarik mengenai Hard Rock nie, Darryl Mickler iaitu Pengarah Kanan Global R & D berkata, " Hard Rock is always looking to elevate the menu and stay up on latest culinary trends, which is where the inspiration for our Rock'n Bowl offering come from." "The three bowls incorporate unique ingredients packed with flavor to make Hard Rock's take on rice bowls unforgettable."


Personal review: keseluruhan menu Rock'n Bowls memang sis suka, memang lain dari yang lain. Rasanya lebih fresh dan flavor la orang bilang...hehe.. Sis paling suka meatball tu.. Sesapa yang mahukan kelainan, boleh la mencuba menu terbaru dari HRCKK SEBELUM 13 MAC 2018. Jangan terlewat..nanti menyesal tau!! :)


Tqvm pihak HRCKK yang telah menjemput dan melayan kami dengan layanan yang baik.. Tq Chef yang sudi bagi info mengenai menu dan minuman yang baru... Makanan memang sedap :)


Hard Rock Cafe Kota Kinabalu,
Unit G-26 & F-28, Oceanus Waterfront Mall,
Jalan Tun Fuad Stephens,
Kota Kinabalu, Sabah

Tel: +(6) 088-273952 / 953 / 954 / 956
Emel : info@hardrock-kk.com

- sekian -

Saturday, 17 February 2018

3:18 pm

A SFRNFZL Giveaway

Assalammualaikum w.b.t 

GA by Rii dan syarat penyertaan sangat mudah..

Saya suka berblogging kerana saya dapat ramai kenalan dari seluruh Malaysia. Saya juga suka melihat blog2 kawan2 blogger yang sangat pelbagai dan menarik. Selain itu, banyak tips dan ilmu yang saya dapat semasa berblogging. 

Selanjutnya boleh klik di SINI..

Tarikh tutup penyertaan : 18 Mac 2018
Tarikh umum pemenang : 21 Mac 2018
Tarikh bagi maklumat untuk pos hadiah : 21 - 23 Mac 2018


Ba, jangan tunggu lain, jom ramai-ramai join GA nie sbb banyak gift yang sangat menarik tauu!! Kot la rezeki kita, kan?? InsyaAllah aminn...

- Sekian -

Monday, 12 February 2018

9:25 am

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana #TAMAT#

Assalammualaikum dan Salam Isnin..

Hai semua...jom join GA Travel Totebag by Ana Suhana yang bermula pada 11 Februari hingga 28 Februari 2018.

Comel tau totebag tu!!! Saya tengok pun berkenan...harap2 la rezeki utk saya...aminnn...

Jangan tunggu lagi, mariii joinnn.. klik di SINI :)



All the best semua...wish me luck tooo...

- Sekian -

Monday, 5 February 2018

11:31 am

SIS MENANG CONTEST BY KISAH EMAS PUTIH DAN POLICY STREET

Assalammualaikum dan salam isnin..

Psst... Cik Kisah Emas Putih dah keluarkan senarai pemenang contest..mulanya tak yakin menang, al-maklumlah bulan lalu banyak komitmen lain... Bak kata orang, rezeki tak salah alamat...hehe..

Anyway, tqvm Emas Putih dan Policy Street selaku penganjur contest...saya dah join contest RM3100 tu, hrp2 la sangkut lagi.. Aminn..

Tahniah semua pemenang... :) Boleh tgk SENARAI PESERTA di SINI ..

no.bertuah sis...no.71


Senarai peserta yang join contest..ramainyaaaa...
Sis no.71 tau!! :)

Nie la cik penganjur contest tu..tq emas putih dan policy street

- Sekian -

Friday, 2 February 2018

8:19 pm

Contest RM3100 by Emas Putih x PolicyStreet

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

About Me

Call me SITI. I'm mixed blood of Sarawakian & Sabahan & Brunei. I'm a wife & mom of 3 kiddos. Gov. servant since 2007. Diploma Holder of D.Public Administration. E-Pjj Student of Bach. of Science Administration UITM KK. Independent Beauty Consultant of Mary Kay since Dec. 2016. I love travel and food lover (love to try new foods). Blogger since 2010 but recently actives. Consultation MK for FREE / Review food @ product @ place (except skincares) / Ads / Collaboration :- aztieysha.sni@gmail.com

MyLovely Followers