Posts

Sedih...

Image
Assalammualaikum dan selamat petang..
Sedih ??
Ada satu benda yang menyedihkan saya apabila kita bergaduh dengan adik-beradik kita sendiri.. Orang yang paling rapat dengan kita selepas ibubapa kita..
Tapi nie bukan kisah saya, tapi seseorang yang saya kenal rapat...saya tahu beliau sayangkan adik-beradiknya tapi sedihnya bila adiknya buat begitu pada dia..



Apapun, teguran dari seorang adik kepada abang / kakak tidak ada salahnya. Tapi biarlah cara teguran itu tidak kasar sehinggakan melukakan hatinya. Paling tidak pun, hormat la dia sebagai seorang yang lebih tua dari kita..
Kata Ustaz Azhar Idrus; berdosa besar tidak menegur adik-beradiknya..
Tindakan saya hanya berdiam diri sahaja dan kita sama-sama doakan benda ini tidak 'keterbalikkan' (karma) dengan keluarga saya.. Saya tetap doakan yang terbaik semoga hubungan silaturrahim tersebut boleh diperbaiki walaupun ambil masa yang lama...aminn..
InsyaAllah..doakan ya..
Semoga saya dan adik-beradik saya tidak sebegitu, even saya k…

Blog Giveaway Sempena Ulangtahun Yang Ke-4 Prettilyrare

Image
Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu...
Kali nie nak join GA contest by Prettilyrare...katanya sempena ulang tahunnya ke27..
Tahniah dan Happy Birthday Maya...
Syaratnya mudah seja iaitu FOLLOW, COMMENT and ANSWER SIMPLE QUESTIONS..
Nak join boleh klik di SINI yaaa adik akak abang....hehehe...
Segmen ni tamat pada 30 September 2017..tinggal 7 hari saja lagi...

Apapun, wish me luck...kot dapat hadiah bernilai RMXXX atau RM50 kerr...kann?
Semua rezeki masing2...aminnn :)
Good luck semua yang dah join...dan yang bakal join...
Support each other tu penting taw!! hehe..

Ni komen yang ikhlas dari sanubari tau!!

"Saya suka baca blog Prettilyrare kerana banyak topik yang bermanfaat dan menarik untuk dibaca. Apa yang disampaikan dalam setiap topik memang sangat best"


- Sekian -

Segmen Bloglist Oktober

Image
Assalammualaikum ...
Segmen bloglist oktober by MYAFARISHA
Tarikh tamat segmen pada 30 September 2017



Jommm support :)
- Sekian -

#JMBELOG - JOM TAMBAH FOLLOWER (SEPTEMBER 19 HINGGA OKTOBER 31 2017)

Image
Assalammualaikum dan Selamat Malam..
Jom Kira suppport pulak #JMBELOG utk tambah follower...
Segmen nie bermula dari 19 September hingga 31 Oktober 2017...


Saya berharap Newbie cam saya berpeluang untuk menambah follower kann...
InsyaAllah 
Good luck semua and wish me luck !!
- Sekian -

Giveaway Blog Bycikrenex

Image
Asslammualaikum...
Jom join Giveaway by blog Cikrenex ...
Tiga Pemenang Bertuah yang dicari...
Syarat penyertaan dan hadiah boleh tengok diSINI

Segmen berakhir pada 24 September 2017... T Hanya tinggal 2 hari sahaja lagi sebelum segmen tamat..
Jomm support each other ...
Wish me luck and all the best :)
-Sekian -